Lucania goodei 

sinieväkilli 

Monivuotinen killi Yhdysvalloista (Florida, Georgia). Vieraslajina Californiassa, Texasissa, North Carolinassa ja South Carolinassa.

Kestävä, nopealiikkeinen ja melko arka laji. Rohkeimmillaan isossa porukassa. Subtrooppisena lajina vaatii useamman kuukauden viileämmän kauden. Koiraan peräevän (anal fin) väri vaihtelee populaatioittain punaisesta keltaiseen. Tiedetään risteytyneen sisarlaji L. parvan kanssa.

Koiras
Uhanalaisuusluokitus
Elinvoimainen (LC)
Akvaario

90 L allas riittää pienelle porukalle. Tiheää kasvillisuutta. Levänkasvu on hyödyksi; laji sekä syö levää että kutee siihen mielellään. Kevyt virtaus. Ei kova hyppimään, joten kantta ei tarvita, jos palju ei ole ääriään myöten täynnä.

Lämpötila

10-26 °C (vaihtelu kuumimman ja kylmimmän kuukauden välillä)

Kesän jälkeen laji tarvitsee viileämmän lepokauden (10-15C). Käytännössä tämä on helpoin järjestää pitämällä kalat ulkona siihen asti, että veden lämpö tippuu alle 10C:n. Omat kalani ovat kylmimmillään olleet 8C:ssa. Ideaalitilanteessa kalat voisivat viettää usean kuukauden 10-15C:ssa, jos niille löytyy tämän mahdollistava talvehtimispaikka. Talvehtimisaikaan kaloja ruokitaan niukasti, itse annan elävää ruokaa muutaman päivän välein.

pH
> 7
Veden kovuus
> 10 °dH
Maksimikoko
virallisesti 6,4cm, kuitenkin käytännössä noin 3cm.
Ruokinta
Kaikkiruokainen
Sympatriset lajit
Fundulus chrysotus, Fundulus lineolatus, Fundulus rurifrons, Fundulus seminolis, Leptolucania ommata | Lucania parva (satunnaisesti) | Fundulus confluentus, Cyprinodon variegatus variegatus | Heterandria formosa, Gambusia holbrooki. 
Englanninkielinen nimi
Bluefin killifish, Blue fin killi
Pieni parvi
Viljely

Kutualusta: tiheät kasvit, levämatot, kutumopit.

Munien inkubaatioaika: 10-15 päivää.